top of page
IMG_0750.jpg

Omstilling til cirkularitet:
TÆNK STORT - START SMÅT -
LÆR HURTIGT

Små skure kan gøre den store forskel

Næste er en cirkulær design- og byggevirksomhed, Vi ønsker at understøtte konkrete adfærdsændringer hos brugere, kunder, branche og samfund hen imod en dybere ansvarlighed over for jordens begrænsede ressourcer. Vi ønsker grundlæggende at ændre den måde vi forbruger vores ressourcer, designer og bygger samt samarbejder på i bygge- og anlægsbranchen.

Ideen om at bygge arkitekttegnede skure af genbrugsmaterialer opstod da grundlægger Niels Jakubiak Andersen i 2018 var partner i Krydsrum Arkitekter A/S. 

 

”Det gik pludselig op for mig at de mindste bygninger – skure – faktisk rummede et kæmpe potentiale. Både fordi at der årligt opføres i nærheden af en halv mio. m2 skure i DK, og fordi det såkaldte sekundære byggeri, grundet færre barrierer og risici er et godt sted at komme i gang med genbrug i stor skala. Samtidig er der store muligheder i at udvide folks bevidsthed om hvad skure egentlig kan være - både i social, funktionel og i æstetisk forstand” 
 

Med hjælp fra store samarbejdspartnere som Enemærke og Petersen og Tscherning samt det almene boligselskab Lejerbo blev ideen formuleret som en egentlig forretnings-case. Da Realdania i 2019 så støttede projektet igennem ”Circular Construction Challenge” skabte det for alvor muligheden for at teste løsninger og tænke industrielt fra begyndelsen. Sammen med aktører fra hele værdikæden fokuserede vi på at skabe et bæredygtigt forretningsmæssigt set-up for cirkulært byggeri i høj kvalitet til konkurrencedygtige priser og kunne gå i markedet som selvstændig virksomhed i slutningen af 2019.

bottom of page